pl

Brokuł

Brokuł

Świeże kiełki nasion są źródłem cennych składników odżywczych: witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się doskonale do surówek, sałatek i jako dodatek do kanapek.

Kiełki brokuła zawierają dużo białka, witaminy A, C, E, K i B, minerały (m.in. selen, cynk, wapń) oraz wiele wartościowych składników, takich jak koenzym Q10, błonnik, luteina i sulforafan, który przeciwdziała nowotworom. Kiełki brokuła są pikantne w smaku, można je łączyć z twarogiem, kanapkami, sałatkami i jajecznicą. 

Opakowanie jednostkoweOpakowanie zbiorczeNumer katalogowyKod EAN
8 g10 szt.15765904517202993

Porady i wskazówki

Dlaczego warto podlewać rośliny deszczówką?

Deszczówka to woda opadowa powstająca wskutek kondensacji pary wodnej w atmosferze, a następnie...

Jak zwalczyć mszyce na różach?

Zwalczanie mszyc należy zacząć od razu po zauważeniu szkodników. Mszyce nie są trudne do...

Dlaczego warto wysiać bazylię, lubczyk, miętę i inne zioła?

Jeszcze jakiś czas temu o dobroczynnym działaniu ziół słyszano wiele przesądów, dziś dowodem tego...

Dlaczego kwiaty azali się nie otwierają?

Główną przyczyną nie otwierania się liści azalii może być jej przelanie. Kwiat ten lubi wilgotne...

Top
zamknij

UWAGA! Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celach reklamowych, statystycznych oraz przede wszystkim dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb odbiorców. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.