pl

Brokuł

Brokuł

Świeże kiełki nasion są źródłem cennych składników odżywczych: witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się doskonale do surówek, sałatek i jako dodatek do kanapek.

Kiełki brokuła zawierają dużo białka, witaminy A, C, E, K i B, minerały (m.in. selen, cynk, wapń) oraz wiele wartościowych składników, takich jak koenzym Q10, błonnik, luteina i sulforafan, który przeciwdziała nowotworom. Kiełki brokuła są pikantne w smaku, można je łączyć z twarogiem, kanapkami, sałatkami i jajecznicą. 

Opakowanie jednostkoweOpakowanie zbiorczeNumer katalogowyKod EAN
8 g10 szt.15765904517202993

Porady i wskazówki

Smog a powietrze w domu - poznaj 7 roślin, które zwalczają zanieczyszczenia

W ostatnim czasie wiele uwagi poświęca się walce ze smogiem. Niewiele jednak mówi się o tym, że...

Jak przedłużyć trwałość choinki?

Żywa choinka jest niezastąpioną ozdobą każdego domu w czasie Świąt Bożego Narodzenia. Pięknie...

Dlaczego pomidory wczesną wiosną nie mają smaku?

Kupujemy pomidory wczesną wiosną bo tęsknimy za ich smakiem i wartościowymi witaminami, których...

9 rzeczy, o których warto pamiętać sadząc cebule kwiatowe

Aby móc cieszyć się pięknym, kolorowym wiosennym ogrodem, w którym królują rośliny cebulowe,...

Top
zamknij

UWAGA! Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celach reklamowych, statystycznych oraz przede wszystkim dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb odbiorców. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.