Rzeżucha

Rzeżucha
Świeże kiełki nasion są źródłem cennych składników odżywczych: witamin, mikroelementów i enzymów. Regularnie spożywane ułatwiają trawienie, przeciwdziałają wirusom i nowotworom.
Kiełki rzeżuchy to doskonałe źródło witamin C, A, B, D, jodu, soli mineralnych i olejków eterycznych. Pobudzają przemianę materii, orzeźwiają, poprawiają pracę nerek i łagodzą bóle stawów. Wpływają korzystnie na wygląd włosów, cery i paznokci. Mają charakterystyczny ostry smak i zapach, który znakomicie komponuje się z sałatkami, twarogiem, potrawami warzywnymi i kanapkami.
Opakowanie jednostkowe | Opakowanie zbiorcze | Numer katalogowy | Kod EAN |
---|---|---|---|
30 g | 10 szt. | 1577 | 5904517203006 |
Porady i wskazówki

8 zasad dotyczących odkurzania roślin domowych
1. Kurz na liściach roślin ogranicza dostęp światła do ich tkanek, co utrudnia fotosyntezę....

Cyklameny – jak sprawić, aby cieszyły swoim pięknem kilka sezonów?
Odwiedzając kwiaciarnie nie trudno się domyślić, że jesień i zima to zdecydowanie „ich czas”. Są...

9 faktów o niezwykle zdrowej dyni
1. Owoce dyni potrafią osiągnąć wagę nawet do 200 kg i zawierają niezwykle potężną dawkę cennych...

Jak zadbać o storczyka w okresie jesienno-zimowym?
W okresie jesienno-zimowym nasze domowe storczyki są szczególnie narażone na przewianie. Napływ...