pl

Rzeżucha

Rzeżucha

Świeże kiełki nasion są źródłem cennych składników odżywczych: witamin, mikroelementów i enzymów. Regularnie spożywane ułatwiają trawienie, przeciwdziałają wirusom i nowotworom.

Kiełki rzeżuchy to doskonałe źródło witamin C, A, B, D, jodu, soli mineralnych i olejków eterycznych. Pobudzają przemianę materii, orzeźwiają, poprawiają pracę nerek i łagodzą bóle stawów. Wpływają korzystnie na wygląd włosów, cery i paznokci. Mają charakterystyczny ostry smak i zapach, który znakomicie komponuje się z sałatkami, twarogiem, potrawami warzywnymi i kanapkami.

Opakowanie jednostkoweOpakowanie zbiorczeNumer katalogowyKod EAN
30 g10 szt.15775904517203006

Porady i wskazówki

8 zasad dotyczących odkurzania roślin domowych

1. Kurz na liściach roślin ogranicza dostęp światła do ich tkanek, co utrudnia fotosyntezę....

Cyklameny – jak sprawić, aby cieszyły swoim pięknem kilka sezonów?

Odwiedzając kwiaciarnie nie trudno się domyślić, że jesień i zima to zdecydowanie „ich czas”. Są...

9 faktów o niezwykle zdrowej dyni

1. Owoce dyni potrafią osiągnąć wagę nawet do 200 kg i zawierają niezwykle potężną dawkę cennych...

Jak zadbać o storczyka w okresie jesienno-zimowym?

W okresie jesienno-zimowym nasze domowe storczyki są szczególnie narażone na przewianie. Napływ...

Top
zamknij

UWAGA! Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celach reklamowych, statystycznych oraz przede wszystkim dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb odbiorców. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.